Az otthonteremtés prioritást élvez a kormány munkájában

A kormány kiemelten kezeli az otthonteremtést, mivel húzóágazatnak tartja a lakásépítést és -felújítást – mondta a 30. Construma építőipari szakkiállítás megnyitóján Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

MNO
2011. 04. 05. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiállítás vasárnap estig tart nyitva. Az első három nap a szakmáé, míg a második három napon a nagyközönség látogathatja a bemutatót, amelyen szinte valamennyi árut kedvezménnyel lehet megvásárolni.

A cégeknek kiemelkedően kedvez az új Széchenyi-kártya

A helyettes államtitkár a megnyitón sorra vette azt, hogy az állam a maga eszközeivel miként támogatja az építőipart. A kis cégek bővebb forráshoz juthatnak az új Széchenyi-kártyával. Az állami támogatású megrendelések közül pedig a szállodákat és a kórházakat emelte ki. Az otthonteremtés része az energiatakarékos felújítás is. A lánctartozások megszüntetésén több munkacsoport tevékenykedik, ezek felmérik a kialakult helyzetet, majd javaslatot tesznek a megszüntetésére. Emellett a csőd-, a cég- és a közbeszerzési törvény módosításán, illetve újraalkotásán is dolgoznak a tárcánál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.