Azeri kutak áraszthatják el Romániát

Háromszáz új üzemanyagtöltő állomást tervez létesíteni Romániában az azerbajdzsáni Socar állami kőolajipari társaság a következő három évben – számolt be a Trend azeri hírportál.

MNO
2011. 04. 03. 16:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság elnökének elmondása szerint folyik a már megszerzett romániai töltőállomások új márkastratégiájának kialakítása is. A Socarnak Románián kívül Ukrajnában és Grúziában vannak benzinkútjai külföldön, a romániai terjeszkedés a társaság hosszú távú stratégiájának része. A Molnak a társaság honlapja szerint jelenleg 126 kútja van Romániában.

A Socar egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek részt vesznek az AGRI elnevezésű földgázvezeték létesítésében. A projektben érintett Magyarország is, valamint Azerbajdzsán, Grúzia, és Románia. Az AGRI projekt célja biztosítani, hogy az azeri földgáz eljusson Közép- és Délkelet-Európa államaiba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.