Berki Európa-bajnok + Képek

Berki Krisztián aranyérmet szerzett a lólengés szombati döntőjében a Berlinben zajló tornász Európa-bajnokságon. Hidvégi Vid ugyanezen a szeren a negyedik helyen végzett.

MNO
2011. 04. 09. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berki, a szer tavalyi világbajnoka – aki másodikként lépett a lóhoz – 15,625 pontot kapott gyakorlatára, ez két tizeddel jobb volt, mint a csütörtöki selejtezőben. A kvalifikációt követően a brit Louis Smith volt Berki egyik legnagyobb „kihívója”, ám hibázott, így nem szólhatott bele a versenybe. A riválisok közül az olasz Alberto Busnari következett, aki szintén leesett, ekkor már biztos volt az érem Berki számára.


A sorban Hidvégi Vid következett, az előtte lévőkkel ellentétben ő nem remegett meg, 14,725 pontot kapott, amivel a harmadik helyre jött fel. Utolsóként a francia Cyril Tommasonét szólították, aki már az első mozdulatait elrontotta, és ekkor már tudni lehetett, hogy Berki lesz a bajnok. A francia végül „bejött” a második helyre, így Hidvégi leszorult a dobogóról. A 26 éves Berki 2005 (Debrecen), 2007 (Amszterdam), 2008 (Lausanne) és 2009 (Milánó) után ötödik alkalommal lett Európa-bajnok.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.