Börtönbüntetésre ítélték a volt rendőrt

Jogerősen egy év és négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Szalcinger Istvánt, a tatabányai kapitányság volt nyomozóját a Győri Ítélőtábla, mert egy általa gyanúsítottként kihallgatott embertől 2,2 millió forintot kért kölcsön, és nem fizette vissza – tájékoztatott a szervezet szóvivője csütörtökön.

MNO
2011. 04. 14. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sértett jelzése után a rendőrtiszt ellen méltatlansági eljárás indult; ennek során saját főnökét akarta rávenni: állítsa azt, hogy ő kérte a sértettet, adjon kölcsön a nyomozónak. Úgy vélte, ezzel elkerülheti a büntetőeljárást – tette hozzá Ferenczy Tamás. A csalás, hivatali visszaélés és hamis tanúzásra felhívás miatt első fokon felfüggesztett börtönre ítélt elkövető büntetését az ítélőtábla végrehajtandó szabadságvesztésre változtatta.

A volt rendőr fellebbezése nem volt alapos, mert úgy kért kölcsönt az általa intézett ügyben terhelt sértettől, hogy reménye sem volt visszafizetésére. A megyei bíróság a büntetés kiszabásakor túlzott jelentőséget tulajdonított az enyhítő körülményeknek – ismertette a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.