Bozótvágóval mentek rabolni

Az elsőfokú ítéletet helybenhagyva öt és hat év közötti szabadságvesztésre ítélte kedden a Zala Megyei Bíróság azokat az előzetes letartóztatásban lévő zalai vádlottakat, akik kiraboltak egy benzinkutat, és több esetben bankautomatákat próbáltak a helyükről kitépni és elvinni.

MNO
2011. 04. 05. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elsőrendű vádlott Domján Krisztiánt öt év börtönre, a másodrendű Orsós Józsefet hat év fegyházbüntetésre, a harmadrendű Kovács Zoltánt pedig öt és fél év börtönre ítélte a bíróság. A három, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlott mellett két szabadlábon hagyott társukra ugyancsak szabadságvesztést szabott ki. A Nagykanizsai Városi Bíróság a múlt év novemberében hozott döntést a vádlottak ügyében, akiknek a számláján egy benzinkút kirablása és három pénzautomata sikertelen megszerzése szerepelt.

Az automatákban összesen mintegy 17 millió forint volt. 2008 karácsonyán a Somogy megyei Iharosberényben egy lopott autóval sikertelenül próbáltak a falat bedöntve ellopni egy bankautomatát. Három hónappal később egy nagykanizsai élelmiszerbolt előterében lévő ATM-et téptek ki a helyéről, de csak néhány méterre tudták elvontatni, mert a kötél elszakadt, ezért elmenekültek a helyszínről. Alig két héttel ezután Pacsán szintén kiszakítottak a helyéről egy bankautomatát, de a súlya miatt azt sem tudták elszállítani.

A sikertelen kísérleteik mellett bozótvágóval és késsel felfegyverkezve kirabolták a zalai Becsehelyen található benzinkutat, ahonnan mintegy félmillió forintot vittek el. Az első fokon hozott ítéletek ellen a védők fellebbezést jelentettek be, az ügyészség azonban a határozatok helybenhagyását indítványozta. A Zala Megyei Bíróság most született jogerős határozatának indoklásában elhangzott: rendkívül kimagasló társadalmi veszélyeztetettségű és tárgyi súlyú bűncselekményeket követtek el a vádlottak, akik közül többen visszaesők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.