Bundaügy: börtönt kaptak az első elítéltek

Három vádlottat három év és három év 11 hónap közötti börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a bíróság a nemzetközi futballbundabotrány kapcsán, melyet a bochumi ügyészség derített fel.

MNO
2011. 04. 14. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság mindhárom vádlottat bűnösnek találta játékosok megvesztegetésében és mérkőzések eredményének manipulálásában. A többi, így a fővádlott Ante Sapina ügyében májusra halasztotta az ítélethozatalt a bochumi bíróság. Utóbbi már a német bíró, Robert Hoyzer 2005-ös bundabotrányában is érdekelt volt, s akkor két év 11 hónapos börtönbüntetést kapott.

Egyes források szerint a vádlottak nagyjából kétszáz találkozó eredményét próbálták befolyásolni Európa-szerte, a bochumi ügyészség összesen 47 gyanús találkozót – közte négy magyar érdekeltségű összecsapást – vizsgál, és hatan ülnek a vádlottak padján.

A négy magyar összecsapás: Debrecen–Fiorentina (Bajnokok Ligája, 3-4), Vasas–Debrecen (NBI, 1-3) és Újpest–Honvéd (NBI, 3-0), Debrecen–Young Boys (UEFA Kupa, 1-4, 2-3).

Utóbbi párharc egyik meccsén a Nemzeti Sport információi szerint 300 ezer eurót kerestek Sapináék.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.