Egy központból irányítják a 4726 kilométernyi vezetéket

Egyetlen központból kezelik a 4726 kilométer hosszú magyar villamosenergia-hálózatot és a hozzá tartozó 28 alállomást – jelentette be a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. pénteken.

MNO
2011. 04. 08. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Tari Gábor vezérigazgató a „távkezelés” legfontosabb előnyének azt nevezte, hogy ezzel a hálózati események jobban megfigyelhetők, növekszik a beépített eszközök megbízhatósága, gyorsabban elvégezhetők a szükséges beavatkozások, és mindez növeli a villamosenergia-ellátás biztonságát.

A közlemény szerint a villamosenergia-hálózat 1995-ben kezdődött, tavaly befejeződött, több mint 10 milliárd forintba kerülő felújítása és a hálózati üzemirányítás korszerűsítésének 850 millió forint költségű projektje tette lehetővé azt, hogy egyetlen helyről kezeljék a teljes hálózatot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.