Előtérbe kerülhet az öngondoskodás, erős lehet a növekedés is

Idén átlagosan 2-2,5 százalék lehet a magyarországi GDP növekedési üteme, amely 2012-ben akár 4 százalékra is gyorsulhat – mondta Zámbó Tibor, a K&H Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzsere a cég befektetői klubjának keddi, budapesti rendezvényén.

MNO
2011. 04. 05. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar ipar, a gazdaság bővülését az európai gazdaság, azon belül is elsősorban Németország húzza, ahol Zámbó Tibor szerint az éves GDP-növekedés rátája elérheti akár a 3-3,5 százalékot is, ezt az ütemet várják az elemzők az Egyesült Államok gazdaságának bővülésére is. Zámbó Tibor elmondta: rövid távon az alapkezelő a fejlett országok részvényeit ajánlja a befektetői portfóliókban túlsúlyozásra, a magyar állampapírok esetében még óvatos magatartást javasol, mivel még nem ismertek a Széll Kálmán-terv konkrét intézkedései.

Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója elmondta: a lakosság körében egyre nagyobb hangsúlyt kap az öngondoskodás, az elmúlt évben nagyon népszerű volt a nyugdíj-előtakarékossági számla és a tartós befektetési számla is. A két megtakarítási forma együttesen közel 210 ezer befektetőt vonzott, és a két termékben összesen mintegy 590 milliárd forintot takarított meg a lakosság – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.