Energiakonszenzusra törekednek a németek

Nemzeti konszenzusra törekszik a német kancellár az atomerőművek, illetve az atomenergia alkalmazásának jövőjével kapcsolatos, a fukusimai katasztrófa nyomán rendkívüli módon kiéleződött vitában.

MNO
2011. 04. 05. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddi sajtóértesülések szerint Angela Merkel ilyen tartalmú üzenetet intézett az ellenzéki pártokhoz, utalva arra, hogy az általa vezetett konzervatív-liberális kormánykoalíció mindenekelőtt a szociáldemokratákkal és a Zöldekkel akar közös nevezőre jutni az atomerőművekről való lemondást, illetve a német energiapolitikában végrehajtandó, gyökeres irányváltást illetően. A kancellár és környezetvédelmi minisztere, Norbert Röttgen ezzel összefüggésben egyfajta nemzeti energiakonszenzus kialakításának szükségességéről beszélt.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és a Zöldek pártja jelezte tárgyalási készségét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.