Feladták magukat

Jelentkezett a rendőrségen három férfi, akik az egyik márciusi hétvégén szinte teljesen kipakoltak egy szegedi belvárosi divatüzletet. Állításuk szerint nem tudtak arról, hogy egy bűncselekményben segédkeznek – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

MNO
2011. 04. 05. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három férfi az újságban olvasta, hogy a rendőrség nyomoz az ügyben, azért jelentkeztek önként, hogy tisztázzák magukat – közölte Szenti Szabolcs. A férfiak a nyomozóknak elmondták, március 25-én délután egy kínai férfi szólította le őket, aki pénzt ajánlott nekik, ha segítenek az árukészletet kipakolni. Este a megbeszélt időben meg is jelentek az üzletnél, ahol nem fogtak gyanút, hiszen a megbízójuk kulccsal engedte be őket a boltba, és a riasztót is kikódolta.

Néhány óra alatt végeztek a munkával, majd miután megkapták a pénzüket, elváltak útjaik – tudatta a főhadnagy. A nyomozás során kiderült, a munkásokat megbízó kínai férfi az üzlet előző tulajdonos volt. A rendőrség a 27 éves kínai állampolgárságú férfi ellen elfogatóparancsot bocsátott ki jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.