Hatalmas segítséget kapnak a termelők

Május 15-ig lehet különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó tejtámogatást igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól – közölte az MVH kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 04. 05. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatás a nehéz helyzetben lévő, gazdasági vagy környezeti szempontból érzékeny területen gazdálkodó tejtermelőknek nyújt segítséget. A támogatás alapja a 2010–2011-es kvótaévben értékesített tejmennyiség. Azok a tejtermelők kaphatnak támogatást, akiknek szarvasmarha-állatállománya szerepel az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) nyilvántartásban. Emellett gazdaságuk gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny helyen fekszik. Továbbá rendelkeznek minimum 1 hektár az egységes területalapú támogatási rendszer (SAPS) alapján támogatásra jogosult területtel.

A támogatási kérelmeket – amelyek egyben kifizetési kérelemnek is minősülnek – ez év május 15-ig kell benyújtani a területileg illetékes MVH megyei kirendeltségére. Mivel ez a dátum az idén munkaszüneti napra esik, a kérelmeket legkésőbb május 16-ig lehet postára adni. A határidő elmulasztása azonban jogvesztő jellegű, így az azon túl beérkezett kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja. A támogatás mértékét az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapnak (EMVA) az Európai Bizottság által meghatározott pénzügyi kerete és a kérelmezett értékesített tejmennyiség határozza meg – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.