Hetedszer kupagyőztes a Győr

Sorozatban hetedszer nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győr, miután a saját pályáján rendezett vasárnapi fináléban 29-21-re legyőzte a 45 percig kitűnően helytálló Debrecent.

MNO
2011. 04. 03. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden a győriek sikerét jelezte előre a hazai pályától a teljes bajnoki és MK-sorozatban százszázalékos mérlegig. A 10. percben ennek megfelelően már 5-2-re vezetett a BL-elődöntő főpróbáján az ETO, és látva a hazaiak lendületét, a DVSC a 13. percben, 7-3-nál időt kért. Ezután csökkent a különbség, és a 21. percben jött az egyenlítés a kényelmessé váló Győr ellen. A szünetig tovább hajtott a hihetetlenül lelkes hajdúsági együttes, és kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A fordulás után a vendégek egy kettős emberhátrányt kivédekeztek, ám gólt csak hét perc elteltével tudtak dobni. Fej fej mellett haladt a két együttes, és a 39. percben megint a Győrnél volt az előny (16-15). A Debrecen időt kért, mert támadásban nagyon „leállt”, két hetest is rontott gyors egymásutánban.

Újra magára talált az ETO, és a hátralévő közel negyedórában nem ismert pardont fokozatosan fáradó riválisával szemben. Folyamatosan nőtt a különbség, és végül nyolc góllal győzött az esélyesebb házigazda. A Győr ezzel sorozatban hetedszer győzött a kupában, ez a bravúr még egyetlen csapatnak sem sikerült.

Győri Audi ETO KC – DVSC-Korvex 29-21 (12-14)

Korábban: a 3. helyért:
Alcoa FKC-RightPhone – Syma-Vác 27-24 (17-15)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.