Hiába futott a csempész

11 illegális határátlépőt és két embercsempészt fogtak a Bács-Kiskun megyei rendőrök sikeres akciójuk során – értesült az Objektív Hírügynökség a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától.

MNO
2011. 04. 03. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs osztálya eljárást indított embercsempészés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 26 éves és egy 21 éves szerb férfi ellen, akik szombaton a hajnali órákban Tompa közúti határátkelőhelyén belépve országunkba az 55-ös út mentén felvettek hét afgán és négy török állampolgárt.

A 26 éves szerb férfi egy Volkswagen típusú autóval egyedül haladt a mögötte közlekedő, társa által vezetett Peugeot 806-os típusú, az illegálisan országunkba lépett személyeket szállító autó előtt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztály autópálya alosztálya és a Bácska bevetési osztály közös akcióban ellenőrzést tartott az M5-ös autópálya megyei szakaszán. Ennek során hajnali kettőkor ellenőrzés alá akarták vonni a Peugeot típusú, láthatóan igen sok utassal közlekedő személygépkocsit.

Az autót vezető 21 éves szerb férfi a rendőröket látva megállt, majd elszaladt a helyszínről, hátrahagyva utasait. Őt és a másik autót vezető férfit nem sokkal később a lajosmizsei rendőrőrs járőrei a kapott információk alapján Lajosmizse belterületén elfogták.

Az embercsempészés bűncselekményével gyanúsított két szerb férfi bűnügyi őrizetbe került a Kecskeméti Rendőrkapitányságon. Az országunkba illegálisan bejutó hét afgán és négy török állampolgárt a rendőrök a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának adta át.

(Objektív Hírügynökség)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.