„Ide a pénzt!” – mondta a kisgyermek csuklóját szorítva + Kép

Egy 16 év körüli fiatalt keres a rendőrség, aki Pécsen megfogta egy fiatal anyuka kisgyermekének csuklóját, majd pénzt követelt – sikeresen – a rémült szülőtől – közölte a városi rendőrkapitányság csütörtökön.

MNO
2011. 04. 14. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozó alosztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat a fantomképen látható ismeretlen tettes ellen, aki megfogta egy fiatal anyuka kétéves gyermekének csuklóját – miközben 7,5 hónapos kisgyermeke kenguruban volt a hátán és sétáltak –, és azt mondta: „Ide a pénzt!”. Az anya nagyon megijedt, hogy bántani fogja gyermekét, ezért azonnal át is adta a nála lévő 5000 forintot, amivel az elkövető a jégpálya irányába elszaladt. Az eset április 2-án 10 óra és fél 11 között történt Pécsett, a Péchy Blanka téren lévő 10 emeletes panel társasházak előtti járdaszakaszon.

A személyleírás szerint a 16 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, enyhén sötét bőrű férfi nagyon sovány, nyurga alkatú. Ápolatlan, kócos, rövid sötét haja volt, kicsi bogárszemei, és dús, erős szemöldöke. A tett elkövetésekor rövid ujjú fehér pólóban volt, amelyen elöl volt valamilyen felirat. Világoskék koptatott farmernadrágot viselt, amely a sarkánál a földig ért, és taposott rajta, amitől a nadrágnak az egész szára feltűnően rongyos volt, és a mérete is nagyobb volt a kelleténél. Fekete színű kopogós bőrcipő volt a lábán. A sértett nem látott rajta semmilyen jellegzetességet, sem arcszőrzetet, sem tetoválást.


A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekmény elkövetőjével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályán a Pécs, Vargha D. u. 3. szám II. em. 207-es irodában, vagy az 06-72/504-400/13-02-es, illetve 12-64-es telefonszámon, vagy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 06-80/200-719-es zöldszámán, vagy a 107-es telefonszámon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.