Jelentősen visszavettek a tervekből

Az egyiptomi pénzügyminiszter jelentősen visszafogta az ország gazdaságnövekedésére vonatkozó előrejelzését a júniussal záródó költségvetési évre.

MNO
2011. 04. 05. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Samir Radvan szerint a hazai össztermék (GDP) 2,5-3 százalékkal nő. Kormányzati illetékesek eddig 4 százalékos gazdasági növekedésről beszéltek. Ezt a szakértők túl derűlátó előrejelzésnek tartották, mivel az egyiptomi zavargások óta nem állt helyre a termelés. Az Egyiptomban január 25-én kirobbant zavargások előtt a kormány 6 százalék körüli GDP-növekedésre számított az egy évvel korábbi 5,1 százalék után.

A pénzügyminiszter szerint az idei államháztartási hiány a GDP 8,5 százalékára nőhet a korábban várt 7,9 százalékról. A júliussal kezdődő egy évben pedig akár a 9,5 százalékot is elérheti a deficit. Eközben az egyiptomi központi bank kedden előzetes adatként azt közölte, hogy az ország márciusi devizatartaléka 30,1 milliárd dollár volt, 2,2 milliárd dollárral kevesebb februárhoz képest.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.