Jó termésre számítanak Romániában

A román mezőgazdasági minisztérium várakozásai szerint az idén több mint hatmillió tonna búza terem Romániában, ami nagyobb termést jelent a tavalyi évhez képest.

MNO
2011. 04. 06. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valeriu Tabara román mezőgazdasági miniszter szerdán közölte, hogy az idén jó termésre számítanak, és reméli, hogy több mint hatmillió tonna búza terem meg Romániában, ahol 1,8 millió hektáron termesztik ezt a növényt.

Tavaly 5,6 millió tonna volt a román búzatermés nagysága, aminek alapján Románia a hetedik helyen volt az Európai Unió tagállamai között. A bevetett földterület alapján Románia a negyedik helyet foglalta el, de a terméshozam az EU-ban regisztrált terméshozam átlagértéknek csak a felét érte el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.