Kamatot emeltek Kínában

A makacsnak bizonyuló infláció letörésére kedden ismét kamatot emelt Kínában a központi bank: szerdától az egyéves betéti kamat 25 bázisponttal, 3,25 százalékra, míg a hitelkamat ugyancsak 25 bázisponttal, 6,31 százalékra nő.

MNO
2011. 04. 05. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínában az éves szintű fogyasztói infláció 4,9 százalék volt februárban, egyezően a januárival és kissé elmaradva a novemberi, 28 havi csúcsnak számító 5,1 százaléktól. Szakértők szerint a fogyasztói árak emelkedésének üteme a következő hónapokban sem mérséklődik jelentősen, elsősorban az erősen növekvő élelmiszerárak miatt. A kínai központi bank előzőleg február 8-án, ezt megelőzően pedig karácsony napján emelte 25-25 bázisponttal a betéti és a hitelkamatot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.