Ketten indulhatnak az MKP elnöki posztjáért

Berényi József és Csáky Pál kapott jelölést a Magyar Koalíció Pártja (MKP) országos elnöki tisztségére – közölte az Új Szó című szlovákiai magyar napilap kedden annak kapcsán, hogy a hét végén befejeződtek az MKP járási konferenciái.

MNO
2011. 04. 05. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Koalíció Pártjának – amely a tavalyi parlamenti választáson megbukott, s nem jutott be a törvényhozásba – 18 szlovákiai járásban működnek szervezetei. Közülük hétben új járási elnököt választottak, 11-ben pedig újraválasztották az eddigi regionális vezetőt.

Tizenhat járásban az országos elnöki tisztségre Berényi Józsefet, a párt jelenlegi első emberét jelölték. Két járásban pedig Csáky Pál volt elnök kapott bizalmat erre a posztra.

Jelöléseket az országos elnöki posztra a kongresszuson is lehet még tenni, de ilyen tervekről egyelőre nincs hír. Az MKP tisztújító kongresszusára április 16-án a dél-szlovákiai Nagymegyeren (Velky Meder) kerül sor. A kongresszuson az elnök mellett új országos elnökséget is választanak a küldöttek. Általános vélemény, hogy az országos elnökség összetételében változásokra kerül sor. „…néhány járási elnök nyilatkozatából úgy tűnik, a párt helyi szervezetei nem szomjazzák az újabb radikális változást” – írja az újság.

„Bármennyire is tiszteljük Csáky Pált, úgy látjuk, egyelőre a jelenlegi elnöknek kellene maradnia. A seb még nem gyógyult be” – magyarázta a helyzetet Auxt Ferenc, a rimaszombati járás újraválasztott elnöke. „Különösebb problémát nem jeleztek, a többség pozitívan értékeli az elnök munkáját. Talán a médiából hiányolnak minket leginkább, de hát ez a parlamenten kívüli pártok sorsa” – nyilatkozott Szigeti László, az érsekújvári járás elnöke.

Csáky Pál volt pártelnök a múlt héten egy lapinterjúban nyilvánvalóvá tette, hogy nem zárkózik el az újabb szerepvállalástól, és konkrét elképzelései vannak a párt jövőjéről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.