Kivágó Iván tagad, Török Zsolt nem foglalkozik a botránnyal + Videó

Ötmillió plusz áfa gázórák papírjainak beszerzéséért, több mint 13 millió a gázszolgáltató kiválasztásáért. A Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, hogy majd húszmillió forintot kapott a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelő cégétől Soroksár korábbi szocialista alpolgármesterének családi cége. A teljesítésnek egyelőre nincs nyoma a HM EI Zrt.-nél.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/776746" target="_blank"><strong>• Mivel szolgált rá a húszmillióra Kivágó Iván Györgyné?</strong></a>

MNO
2011. 04. 09. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV összeállítását!


2009 áprilisában a sajtó Hunvald Györggyel együtt emlegette Kivágó Iván Györgynét, Soroksár akkori szocialista alpolgármesterét. Az MSZP őt tette meg az előzetes letartóztatásban ülő erzsébetvárosi polgármester „dublőzévé” a Fővárosi Közgyűlésben. Egyetlen napig volt fővárosi képviselő: megszavazta a költségvetést, majd lemondott mandátumáról. Ebben az időszakban Kivágóné családi cége már szerződésben állt a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelő cégével, a HM EI Zrt.-vel. A cég nettó 13,2 millió forintért adott szaktanácsokat ahhoz, hogy a HM EI kitől vegye a földgázt a szabadpiacról.

Kivágó Iván nem nyilatkozott

„A vizsgálat során feltűnő ár-érték aránytalanságot állapítottunk meg” – mondta a hírTV-nek Deák Gábor, a HM EI Zrt. szóvivője. A hírTV azon kérdésére, hogy valós teljesítés volt-e a szerződés mögött, Deák úgy felelt: „erre azért nem tudok megnyugtatóan válaszolni, mert eddig még nem találtunk erre utaló jeleket”.

Kivágóné családi cége ötmillió plusz áfáért vállalta a szolgáltatói tulajdonú földgázmérők hitelesítési dokumentumainak beszerzését. Magyarra lefordítva: a gázórákhoz kellett kikérniük papírokat a szolgáltatótól. A hírTV riportere megpróbált interjút kérni Kivágó Ivántól, a férfi azonban nem akart a Célpontnak nyilatkozni. Az erzsébetvárosi polgármester „dublőzének” férje letagadta, hogy családi cégük szakmai tanácsadási szerződéseket kötött a HM EI Zrt.-vel.

Kivágó Iván Györgyné a rendszerváltozás előtt a kádári állambiztonságot szolgálta 29 éven át. 1962 márciusában lépett be a kémelhárításhoz, ahonnan alezredesként szerelt le 1991-ben.

Török csak a jelenről beszélne

Csak a jelenről beszélne, a szocialista kormányok alatti közpénzfelhasználásról nem nyilatkozik az MSZP szóvivője. Török Zsolt szerint a jelenlegi kormány, ahogy ő fogalmazott: a „melósok” zsebéből veszi ki a pénzt, a szocialisták pedig az emberek érdekét képviselik. Török kitért a hírTV azon kérdése elől, amelyet Kivágó Iván Györgyné és családi vállalkozásával kapcsolatban tett fel. A szóvivő szerint az MSZP arra esküdött fel, hogy az emberek érdekét képviselje. Török azt kérte, a hírTV forduljon az illetékeshez.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.