Kleptomániában szenved Klaus? + Videó

Václav Klaus számára egyre kínosabb a protokolltoll ellopásának ügye, mert napok óta kering az interneten az erről készült videó. Egy friss cikk szerint azonban a cseh államfő már húsz éve is enyveskezű volt.

MNO
2011. 04. 14. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Christian Science Monitor cikke szerint igazat mondott Klaus, mert nem ez volt az első eset, amikor elcsent valamit nyilvános rendezvényen. A cikk szerzője ugyanis visszaemlékszik 1991-re, amikor Szlovéniában a jugoszláv háború kitöréséről tudósított kollégáival. Václav Klaus akkoriban fiatal közgazdász volt, neve mégis előkerült egy magánbeszélgetésben. Az egyik ír tudósítónő ugyanis elmesélte, hogy Klaus mellett ült egy banketten, és a vacsorához készülődvén levette kesztyűjét, majd az asztalra helyezte. Azonban nem sokkal ezután észrevette, hogy eltűnt a kesztyű, és kérdőre vonta Klaust. A cseh államfő akkor feleségével magyarázkodott, és visszaadta a kesztyűt.

Ismeretes, napokkal ezelőtt ellepte az internetet Václav Klaus cseh államfő chilei látogatásáról készült videó, amelyen éppen zsebre tesz egy protokolltollat. A köztársasági elnök utólag azt mondta, ez természetes, mindenki elteszi a tollakat és jegyzetlapokat ilyen események alkalmával.



(csmonitor.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.