Kolozsváron nem altatják el a kutyákat

Sorin Apostu, Kolozsvár polgármestere elmondta, hogy példaértékű, ahogyan a befogott gazdátlan kutyákkal bánik az önkormányzat, így az elaltatás lehetőségét még csak fontolóra sem veszik.

MNO
2011. 04. 06. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Apostu ezt azután jelentette ki, hogy a parlament szakbizottsága elfogadta a kóbor állatok elaltatását jóváhagyó törvénytervezetet. Az állatvédő Noé Bárkája Alapítvány egyik képviselője, Bora Finuca elmondta, hogy voltaképpen nem is jelentene megoldást a kutyák tömeges elaltatása, mivel előbb-utóbb újak jelennének meg helyettük.

Az alapítvány Szászfenesen egyezséget kötött a polgármesteri hivatallal, mely szerint a kóbor kutyákat sterilizálják, míg azokba, amelyeknek van gazdája, nyilvántartási chipet ültetnek. Mint mondják, ez lehet az egyik valós megoldás, szemben az elaltatással.

(kitekinto.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.