Közös pályázattal a gyermekekért

Közös oktatási pályázatot nyújtott be a Heves Megyei Önkormányzat két külföldi partnerével, a romániai Kovászna megyével és Felső-Ausztria tartománnyal az Európai Bizottság Comenius programjára – tájékoztatta a Hevesi megyegyűlés médiareferense kedden az MTI-t.

MNO
2011. 04. 05. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres tender esetén a programban részt vevő három, sajátos nevelési igényű gyermekeket oktató intézmény 42 ezer eurót használhat fel hagyományos kézműves mesterségek oktatására – közölte Rénes Marcell. Mint elmondta, a 2011 és 2013 között megvalósuló, Tradíciók ápolása az Európai Közösség szellemében című projektben az egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola és Diákotthon, a Kovászna megyei Oltszemi Speciális Iskola és a Felső-Ausztriában, Gallneukirchenben található Martin Boos Schule vesz részt.

Az intézmények pedagógusai a térségekre jellemző, hagyományos kézműves tevékenységek elsajátítása, tanítása révén kívánják oktatási módszereiket továbbfejleszteni, korszerűsíteni, s a hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi integrációját elősegíteni. A projektben részt vevő gyermekeknek alkalmazniuk kell a tanult kézműves tevékenységeket, a természetes és újrahasznosítható anyagok felhasználására épülő nemezelést, bútorfestést, varrást, fa- és textilfeldolgozást, az agyagozás műveleteit önálló életvezetésük elősegítése céljából. Az együttműködés további fontos célja a hátrányos helyzetű gyermekek nagyobb mértékű bevonása az uniós programokba az esélyegyenlőség érdekében – mondta Rénes Marcell.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.