Lebukott a gombatermesztő

Hallucinogén anyagot tartalmazó gombákat és azok termesztéséhez használt eszközöket találtak egy békéscsabai családi házban – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 04. 05. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 42 éves helyi gombatermesztő férfi ellen kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Vargáné Szombati Andrea elmondta: a rendőrök egy motorkerékpár ellopását követően indult nyomozás során jutottak el még március 31-én egy békéscsabai családi házba. Az udvaron műanyag ládákban száradó gombákat, a lakóházban pedig gombatermesztésre kialakított helyiségeket találtak. Az épület egyik szobájában a férfi a táptalajok spórákkal történő beoltását végezte, a másikban – megfelelő páratartalom és hőmérséklet mellett – fejlődtek ki a gombatelepek.

A gyanúsított egy harmadik szobában nevelte tovább a gombákat, a leszedett darabokat pedig az udvaron, illetve a szobában szárította ki. A házkutatás során a rendőrök a gombákon és az azok termesztéséhez használt eszközökön, például a sterilizátoron kívül lefoglaltak spórákat, illetve spórákkal beoltott táptalajokat is. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd a kihallgatása után szabadon engedték. A gombatermesztő vallomásában azt mondta, hogy az alapanyagokat korábban Hollandiában szerezte be, s a gombát csak saját fogyasztásra termesztette.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.