Légi csapást mértek a NATO gépei Kadhafi erőire + Képek

A NATO harci gépei légi csapást mértek kedden Moamer Kadhafi líbiai elnök erőire mintegy 45 kilométerre keletre Brega olajkikötőtől, ahol napok óta harcok folynak a város ellenőrzéséért. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/775820" target="_blank">• Kadhafi megmutatta magát az utcán őrjöngő líbiaiaknak</a></strong>

MNO
2011. 04. 05. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyszíni tudósítások szerint a légi csapás a reggeli órákban történt, s a NATO gépei megsemmisítették a hadsereg két teherautóját egy lakatlan területen. A NATO-támadásnak nem voltak áldozatai, a teherautókon utazó katonáknak sikerült megmenekülniük. A teherautókon jól látszik, hogy légi csapás érte őket, s nem szárazföldi támadás. Brega mintegy 800 kilométerre keletre fekszik Tripolitól. A múlt csütörtök óta ádáz harcok folynak a város bevételéért, s időnként mindkét fél előrenyomul, majd meghátrálásra kényszerül. Kedd reggel a lázadóknak sikerült megközelíteniük a várost, mielőtt a kormánycsapatok bombázásai elől menekülve keleti irányba hátráltak.





Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.