Megkezdődött a „skalpolós” per

Megkezdődött a büntetőper a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon szerdán a Nagykinizs településen tavaly márciusban történt emberölés ügyében, amely „skalpolós” bűnesetként vált ismertté.

MNO
2011. 04. 06. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével a meggyilkolt asszony férjét vádolják. Szabó József, a megyei bíróság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a Czibrik Attila vezette bírói tanács szerdán tárgyalta először az ügyet. Az első napon ismertették a vádiratot, a vádlott nem tett vallomást, ezért korábbi vallomását olvasták fel. Emellett tanút hallgattak meg, és ismertették a szakértői véleményeket is.

Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész korábban az MTI-nek azt mondta: a vád szerint a 47 éves férfi és felesége között megromlott a viszony a vádlott italozó és ilyenkor agresszív magatartása, illetve féltékeny természete miatt. A férfi többször bántalmazta feleségét, volt olyan eset, hogy a nő kérésére rendőri intézkedés is történt. Tavaly március 17-én a feleség ittasan ment haza, ezért a férj veszekedni kezdett vele. Olyan hangosan ordított, hogy azt az utcán beszélgetők is hallották. Az asszony ezután a pincelejáró előtti helyiségbe ment, hogy elszívjon egy cigarettát. A vádlott keresni kezdte, majd miután megtalálta, dühében lelökte a pince lépcsőjén. A sértett a pince földes padlójára zuhant. A férfi lement a lépcsőn és egy tapétavágó késsel „megskalpolta a feleségét”. Ezután a szobájába ment, és lefeküdt aludni.

Reggel visszatért a pincébe, felesége ekkor már halott volt – ismertette a vádat Martossy György. Úgy fogalmazott: az esés következtében az asszony háti csigolyája eltört, és a gerincvelő is roncsolódott. Ez azonnali alsó végtagi bénuláshoz vezetett, a bordatörések következtében pedig a mellüreg megnyílt, és jelentős mellüregi vérömleny alakult ki. A skalpolás folytán is jelentős vérveszteség lépett fel. A nő halála körülbelül fél óra alatt következett be.

Az osztályvezető ügyész korábban arról is beszámolt, hogy a vádlott tagadta a cselekmény elkövetését, illetve „nem emlékezőnek” vallotta magát. Bűnösségét elsősorban az orvos szakértői vélemény adatai és a helyszíni szemle során rögzített adatok bizonyítják. A büntetlen előéletű vádlottat 10–20 éves vagy életfogytig tartó fegyházra ítélheti a bíróság – jegyezte meg a főügyészségi osztályvezető ügyész.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.