Megmozdult a löszfal + Videó

A katasztrófavédelem munkatársai helyszíni szemlét tartanak, hogy megállapítsák, mekorra törés keletkezett a falon.

MNO
2011. 04. 05. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn ismét megmozdult a dunaszekcsői löszfal, egy újabb törésvonal keletkezett, amelynek a behatárolása még nem történt meg, így még nem tudni, hol a vége a repedésnek. A katasztrófavédelem éjjel őrizte a területet, jelenleg helyszíni szemlét tartanak a szakemberek.

Legutóbb tavaly júniusban több köbméteres darabok szakadtak le a löszfalból, a megindult földtömeg lakóházakat is veszélyeztetett Dunaszekcsőn.



2007-ben vált nyilvánvalóvá, hogy megmozdulhatnak a löszfalak. Akkor a szóban forgó területtől távolabb több száz méter hosszú, mély repedések jelentek meg a löszhegyeken, 2008 februárjában pedig mintegy félmillió köbméter föld zuhant le, ami kisebb félszigetet alakított ki a Dunában.

(bama.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.