Megszűnt a közvetlen életveszély

Megszűnt a közvetlen életveszély Miskolc hegyén, az Avason, ahol pénteken a <a href="http://www.mno.hu/portal/776666" target="_blank"><strong>megcsúszott föld</strong></a> miatt két családot kellett kiköltöztetni – tájékoztatott Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője szombaton.

MNO
2011. 04. 09. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlése szerint az önkormányzat szakemberei és a katasztrófavédelem az Avason, a támfalomlás helyszínén, a Lövei soron elhárították a közvetlen életveszélyt. Emlékeztetett arra: pénteken egy négygyermekes család és egy idős ember elhelyezéséről gondoskodott a miskolci önkormányzat, majd szombaton is kiköltöztettek egy idős, mozgásában korlátozott férfit, akit a miskolci Őszi Napsugár Otthonban helyezték el.

A rendőrség a területet körbezárta, táblákkal figyelmeztetnek mindenkit a veszélyre. A munkálatokat az életveszély elhárítása után leállították, hétfőn ül össze az a szakértő csoport, amely döntést hoz a továbbiakról – tette hozzá Dobos Tímea. Becslések szerint a helyreállítás 20-25 millió forintba kerül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.