Moszkvai ingatlanpanama: Bajnait nem lehetett kérdezni + Videó + Képek

Bajnai Gordon volt miniszterelnököt is meghallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai magyar kirendeltség eladásával kapcsolatban – jelenti a Hír TV helyszíni tudósítója. Korábban Hiller István és Szekeres Imre volt szocialista minisztereknek kellett felelnie az ügyészség kérdéseire.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/777833" target="_blank"><strong>• „Nincs szükségem védelemre” – Szekerest is meghallgatták</strong></a>

MNO
2011. 04. 14. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV összeállítását


Bajnai Gordon biztonsági őrök gyűrűjében jutott be a főügyészség épületébe, így nem lehetett megkérdezni, hogy mi a véleménye a hétmilliárd forintos értékvesztéssel járó moszkvai ingatlaneladás ügyéről – jelenti a Hír TV helyszíni tudósítója. Aki hozzátette, hogy a csütörtöki napon már nem várható több szocialista politikus felbukkanása, de nem zárható ki, hogy a későbbiekben további volt minisztereket hallgassanak meg.

Nem emlékszik az előterjesztőre, és csak az egyebek között volt szó 2008-ban a dobogókői kormányülésen a moszkvai magyar kirendeltség eladásáról – közölte Hiller István volt MSZP-s oktatási miniszter, miután a Központi Nyomozó Főügyészségen tanúként hallgatták meg az adásvétel ügyében.

Hiller Szekerest követte a sorban. A volt szocialista honvédelmi miniszter meghallgatása után azt mondta: nem volt végig jelen a Gyurcsány-kormány 2008. júniusi ülésén, csak az arról készült emlékeztetőt kapta meg.

Mint ismert: a szocialista kabinet ezen az ülésen vette tudomásul a moszkvai kereskedelmi kirendeltség eladását, és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint ekkor hatalmazták fel Veres János pénzügyminisztert és Göncz Kinga külügyminisztert az ügylet utólagos lepapírozására.

Bajnai is vallott

Bajnai Gordon volt kormányfőt is meghallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai magyar kirendeltség eladásával kapcsolatban – közölte a volt miniszterelnök titkársága csütörtökön az MTI-vel.


Bajnai Gordon tanúként készségesen válaszolt minden kérdésre – olvasható a közleményben. A főügyészség azért kérte fel Bajnai Gordont, mert 2008-ban gazdasági és fejlesztési miniszterként részt vett egy dobogókői kormányülésen, ahol tájékoztatás hangzott el a képviselettel kapcsolatban.


Fotók: Székelyhidi Balázs


Emlékeztettek, hogy 2009-ben Bajnai Gordon miniszterelnökként Balázs Péter volt külügyminiszteren keresztül indított vizsgálatot az épület eladása ügyében. A vizsgálati anyag a részét képezte a kormányváltáskor készített átadás-átvételi dokumentumcsomagnak, azt megkapta az Állami Számvevőszék is.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.