Országos szemétszedési akció indul

Keddtől már regisztrálhatnak az érdeklődők a www.teszedd.hu oldalon az országos szemétszedési akcióra, amelyet május 21-én rendeznek.

MNO
2011. 04. 05. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honlapon a csatlakozók több kategóriában, a gyűjtés helyszínének meghatározásával regisztrálhatnak. Az egyes településeken önkéntesen szerveződő csoportok munkáját megyénként helyi önkéntes koordinátorok segítik. Az akcióhoz csatlakozók nemcsak a szemétszedésben, hanem az illegális hulladéklerakóhelyek feltérképezésében is segíthetnek – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden az MTI-vel.

Az országos hulladékgyűjtési akciót a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány szervezi, amelyhez résztvevőként vagy támogatóként is csatlakozhatnak az önkéntesek.

A szervezők az önkéntesség európai évében Magyarország eddigi legnagyobb hulladékgyűjtő akciójával hívják fel a figyelmet az önkéntes tevékenység és a környezettudatos viselkedés fontosságára. Az akcióval kapcsolatos aktuális információkat a www.teszedd.hu honlapon olvashatják el az érdeklődők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.