Rossz hírek a tengerentúlról

A vártnál nagyobb mértékben nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten az Egyesült Államokban.

MNO
2011. 04. 14. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az április 9-én záródott héten 412 ezer úgynevezett első segélykérelem futott be a munkaügyi hivatalokhoz, ami 27 ezerrel több a megelőző héthez képest. A szakértők szerényebb, háromezres növekedésre számítottak.

A trendet jobban jelző négyheti átlag szerint a segélykérelmek száma 5500-zal, 395 750-re emelkedett, négyheti folyamatos csökkenés tört meg ezzel. A mutató így is a nyolcadik egymást követő héten állt négyszázezer alatt. A négyszázezres határt az elemzők jelzés értékűnek tekintik: ekkor a becslések szerint a gazdaságban már több munkahely képződik, mint amennyi megszűnik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.