Semmi sem stimmelt vele, így elmenekült a rendőr elől

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai a hét végén Miskolc belvárosában ellenőrizték a közlekedőket.

MNO
2011. 04. 05. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akció során a Soltész Nagy Kálmán utcában egy motorost szándékoztak megállítani a járőrök – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében. A jármű vezetője a jelzést észlelve lassított, az úttest jobb széle felé húzódva jelezte megállási szándékát, majd hirtelen jobbra fordult, gyorsított és elhajtott.

A motoros rendőrjárőr a megkülönböztető jelzést használva a jármű után hajtott, majd megelőzve leállította azt. Az igazoltatás során megállapítást nyert, hogy a járművet vezető 28 éves boldvai férfi háromszoros körözés alatt áll (garázdaság, testi sértés, ittas vezetés), illetve vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, ezen túlmenően már két alkalommal volt eltiltva a járművezetéstől.

A papírok átvizsgálása során a járőrök megállapították azt is, hogy a motorkerékpár műszaki érvényessége 2006-ban lejárt, továbbá egy Heves megyei okmányiroda 2008-ban kitiltotta a forgalomból, gépjárműadó fizetésének elmulasztása miatt. A motoros férfit – őrizetbe vételét követően – a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe. Mindemellett a hatóság vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményezett, melynek következményeként jelentős pénzbírságra számíthat – áll a közleményben.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.