„Sosem leszek edző, nem akarom ezt csinálni”

Nehezen tudja elképzelni magát labdarúgóedzőnek Nicolas Anelka, a Chelsea játékosa.

MNO
2011. 04. 03. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia támadó szerint ez a tevékenység sokkal nehezebb, mint az övé a pályán, legalábbis erre következtet trénere, Carlo Ancelotti példájából, abból, hogy csak ebben a szezonban milyen nehéz szakmai döntéseket kellett meghoznia – például a csapat-összeállítást illetően – az olasz szakembernek.

„Egy menedzsernek sokkal nehezebb a dolga, mert mindenkinek meg kell felelni, és döntéseket kell hozni. Egyértelmű, hogy én sosem leszek edző, nem akarom ezt csinálni” – idézte londoni klubja honlapja a tavalyi világbajnokságról fegyelmezetlenség miatt hazaküldött, később 18 válogatott mérkőzésre eltiltott futballistát.

A 32 éves, Európa-bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Anelka a vb-n a mexikóiak elleni csoportmérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.