Támogatják a családi házak felújítását

Mintegy húszmillió forintot különített el a százhalombattai önkormányzat magántulajdonú családi házak energiatakarékosságot célzó felújítására; a családonként legfeljebb 350 ezer forintos támogatás iránt nagy az érdeklődés – tájékoztatott a polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön.

MNO
2011. 04. 14. 12:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázat kiírásánál elsősorban a város lakásállományának „felfrissítését”, illetve energiatakarékos építészeti megoldások ösztönzését tartották szem előtt – mondta Nyilas Hajnalka. Támogatásra azok a magánszemélyek esélyesek, akik 1992. július 1. előtti használatbavételi engedéllyel rendelkeznek, nincs tartozásuk az önkormányzatnál, illetve hitelt érdemlően bizonyítani tudják a felújításhoz szükséges önerő meglétét.

Pályázni homlokzat- és födémszigetelésre, tetőcserére, fűtéskorszerűsítésre, valamint napkollektor beépítésére lehet – tette hozzá Nyilas Hajnalka. Közlése szerint a felújítás összköltségének 50 százalékát, de legfeljebb 350 ezer forintot jelentő támogatás iránt igen nagy az érdeklődés. A jelentkezéseket május 6-ig nyújthatják be a családok, a nyerteseknek legkésőbb november végéig el kell végeztetniük a felújítást – közölte a hivatal szóvivője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.