Újabb kitörési pont, ahol a magyar befektetőknek szerepe lehet

A bosznia-hercegovinai energiaellátásban és az úthálózat fejlesztésében is kínálkozik lehetőség a magyar befektetőknek – mondta Nebojsa Radmanovic, a nyugat-balkáni ország soros államfője, miután csütörtökön Budapesten tárgyalt vendéglátójával, Schmitt Pál köztársasági elnökkel.

MNO
2011. 04. 14. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmitt Pál a megbeszélések utáni sajtótájékoztatón elmondta, szimbolikus gesztusokkal és konkrét lépésekkel is elő kívánja segíteni a nyugat-balkáni ország euroatlanti integrációját Magyarország soros európai uniós elnöki féléve alatt „Magyarország úgy tekint Bosznia-Hercegovinára mint barátra, és köztünk van a helye” – mondta a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy az Európai Uniónak világos perspektívát kell megfogalmaznia a nyugat-balkáni országok számára az együttműködési folyamat folytatásáról.

Nebojsa Radmanovic ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: annak ellenére, hogy vannak olyan tagállamok, amelyek szeretnék megállítani az Európai Unió bővítését, azt folytatni kell. Szerinte az unió számára is kedvezőtlen lenne, ha lemondana a nyugat-balkáni országok 15 milliós lakosságáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.