Újabb váddal álltak elő a szocialisták

Az MSZP azt javasolja, hogy a parlament vizsgálja felül a lakáshitelezés jogszabályi hátterét, a hitelfelvétel és a végrehajtás szabályait. Simon Gábor, a fogyasztóvédelmi bizottság szocialista elnöke kedden sajtótájékoztatón – miután a károsultak képviselőivel tárgyalt – arról beszélt: a kormány tíz hónap alatt nem állt elő a devizahitelesek gondjait megoldó koncepcióval, nem hozta létre a 2010 júniusában megígért nemzeti eszközkezelőt, csupán „maszatolt”.

MNO
2011. 04. 05. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeztetett arra: az MSZP a bajba jutott hitelesek érdekében korábban a magáncsőd bevezetését kezdeményezte, és javaslatot tett arra, hogy a szabad felhasználású hitellel rendelkezők is tartozzanak a kilakoltatási moratórium hatálya alá. Ezzel összefüggésben elmondta, hogy a moratórium ellenére a bíróságokon továbbra is folynak kilakoltatáshoz vezető perek. A szocialisták további javaslatai között említette, hogy ha az ingatlan értékesítése elkerülhetetlen, a bajba jutott hiteles és a pénzintézet ezt közösen tegye meg. Szorgalmazta továbbá az adminisztrációs költségek további csökkentését.

A politikus bírálta az első Orbán-kormány alatt bevezetett lakástámogatási rendszert, amely szerinte óriási mértékben terhelte meg a költségvetést, és – a magas forintkamatok miatt – közrejátszott a devizahitelezés elterjedésében is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.