Vádat emeltek Vadim Tudor ellen

Vádat emelt szerdán a román legfőbb ügyészség Corneliu Vadim Tudor európai parlamenti (EP) képviselő, a szélsőségesen nacionalista Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke ellen hatósági közeg megsértése és bírósági ítélet tiszteletben nem tartása miatt.

MNO
2011. 04. 06. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadim Tudor ellen azt követően indított eljárást az ügyészség, hogy a politikus január elején megakadályozta pártja bukaresti székházának bírósági végzés alapján történő kiürítését. A helyszínre egy bírósági végrehajtó és a rendőrség is kiszállt, de nem sikerült rábeszélniük a politikust a székház elhagyására. A politikus nyíltan megfenyegette a bírósági végrehajtót és a rendőröket, erőszakot alkalmazott velük szemben, sértegette őket. A legfőbb ügyészség által megfogalmazott vádak között szerepel a csendháborítás is. A politikus perében az első tárgyalásra június második felében kerül sor.

A magyarellenességéről ismert Vadim Tudor pártja 2008-ban kiesett a román parlamentből, nem érte el az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Ennek ellenére 2009-ben Tudornak sikerült képviselői mandátumot szereznie az Európai Parlamentben, mégpedig a PRM és az Új Generáció Pártja (PNG) nevű szélsőjobboldali alakulat választási szövetségének köszönhetően.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.