Vizsgálják, hogy nem sugároznak-e az alkatrészek

Németországban a Japánból származó autókat és alkatrészeket is megvizsgálják, hogy nem tartalmaznak-e sugárzó anyagot – számolt be az Automobilwoche. Az érintett vállalatok képviselői egyöntetűen azt hangsúlyozták, hogy semmiképpen nem kerülhetnek piacra sugárszennyezett termékek.

MNO
2011. 04. 03. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A probléma a Mazdát érinti a legérzékenyebben, mivel nincs gyártó bázisa Európában, így minden gépkocsit Japánból importálnak. Mindamellett a németországi vállalat szóvivője jelezte: a két Mazda-gyár a fukusimai atomerőműben bekövetkezett baleset helyszínétől több mint ezer kilométerre van, és a beszállítók is a kritikus körzeten kívül vannak.

A Toyotánál is azt közölték, minden szükséges ellenőrzést elvégeznek, hogy kimutassák, termékeik nem adnak okot az aggodalomra. A beszállítók közül többek között a Conti, a ZF, a Bosch is végez sugárzási tesztet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.