1200 embernek adhatnak munkát a bánya megnyitásával

Két évtized után újra megnyílhat Ózd farkaslyuki térségében a mélyművelésű szénbánya – írta az Észak-Magyarország hétfőn.

MNO
2011. 05. 23. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Optimális esetben már csak néhány hetet kell várni arra, hogy a befalazott Gyürki-táró bejáratát újra kibontsák. Egyelőre csak a kutatás, feltárás idejére nyílna meg húsz év kihagyás után a farkaslyuki szénbánya, ám ha a befektető szempontjából minden kedvezően alakul, ismét megkezdődhet a termelés, amely legalább 1000-1200 embernek adna munkát.

A jelenleg ismert és kitermelhető szénvagyon több mint 12 millió tonna, de a kutatások befejezésével elérheti akár a 25 millió tonnát is – mondta Molnár György, az Ózdi Szénbányák Zrt. vezérigazgatója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.