200 ezer aláírás a változásért

Már mintegy kétszázezer aláírást gyűjtöttek össze a madridi Puerta del Solon több mint egy hete állomásozó tüntetők a társadalmi, politikai és gazdasági változás megvalósulásáért.

MNO
2011. 05. 24. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a demonstrálók egyik vezetője kedden elmondta, a kezdeményezéssel igazából az a céljuk, hogy szimbolikus támogatást szerezzenek az ország helyzete miatt indult megmozduláshoz, amelynek résztvevői egy olyan rendszer kialakítását szeretnék elérni, amely tiszteletben tartja az emberek jogait, illetve azokat a gazdasági és politikai érdekek fölé helyezi.

Madridban és több más spanyol nagyvárosban május 15-én vonultak utcára a korrupció, a politikai rendszer és a munkanélküliség ellen tüntető fiatalok, és még a május 22-i önkormányzati és regionális választások idejére – a hatósági tiltás ellenére – sem függesztették fel a demonstrációt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.