2015-ben EB-t szeretnénk rendezni

A magyar női röplabda-válogatott pénteken a izraeli elleni összecsapással kezdi meg szereplését az Euroligában; a szövetség hosszú távú célja a részvétellel az, hogy az együttes felkészüljön a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkre.

MNO
2011. 05. 25. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azért esett a választásunk a női válogatottra, mert úgy gondoljuk, ebben a csapatban megvan a potenciál arra, hogy ott legyen majd a kontinensviadalon – nyilatkozta a szerdai sajtótájékoztatón Tóth Tamás, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke. – Ez az idei év legnagyobb vállalkozása, melyet szeretnénk sikeresen zárni. Sikerült kissé felkavarnunk azt az állóvizet, amely az elmúlt tizenöt évben volt a magyar röplabdában.”

Az elnök hozzátette: a szövetség egy későbbi célja, hogy 2015-ben Magyarország rendezhesse az Európa-bajnokságot, ám ennek feltétele lenne, hogy a csapat ott legyen a 2013-as kontinensviadalon. Az együttes a görögök elleni két mérkőzéssel hangolt a sorozatra, Jókay Zoltán szövetségi kapitány szerint ezek a találkozók segítették a csapatot.

„A győzelmeknek még akkor is örülök, ha viszonylag könnyen arattuk mindkettőt. Az Euroligában persze ennél már sokkal keményebb összecsapásaink lesznek, ugyanis mindhárom ellenfelünk résztvevője az idei Európa-bajnoki döntőnek. Nagyrészt fiatalokkal vágunk majd neki a sorozatnak, de néhány rutinosabb játékos is segíti a csapatot.”

Milovits Júlia, a válogatott feladója szerint a fejlődés a legfontosabb. „Nem eredményekben gondolkodom. Azt szeretném, ha az első és az utolsó mérkőzésünk között fejlődnénk, ezt már sikerként élném meg.”

A sajtótájékoztatón részt vett Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója is. „Minden magyar embernek egy csapatsportág sikere az igazi nagy élmény. Nálunk a vízilabda és a kézilabda mellett nem nagyon van más csapatsiker, így a MOB törekvése az, hogy erősebbek legyünk ezen a téren. Érdemes odafigyelni egy olyan sportágra, amelynek olyan agilis vezetése van, mint itthon a röplabdának. Itt egy hosszú távú koncepció körvonalazódott, szponzorokkal.”

Az Euroliga csoportküzdelmei során minden csapat két hazai és két idegenbeli mérkőzést játszik ellenfeleivel. A három csoportból az első helyezettek, valamint a legjobb második kerül majd be az elődöntőbe. A magyar válogatott hazai mérkőzéseit sorrendben Szombathelyen, Budapesten és Debrecenben játssza majd.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.