300 millióba kerülne a Puskás Stadion bővítése

Háromszázmillió forintos statikai beruházás szükséges ahhoz, hogy a Puskás Ferenc Stadion középső karéja újra megnyitható legyen a nézők számára, s ezzel az aréna befogadóképessége 42 500 főre emelkedjen.

MNO
2011. 05. 25. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt Vígh László, a sportingatlanok hasznosításáért felelős kormánybiztos jelentette be az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának kihelyezett szerdai ülésén, a Hotel FTC-ben.

Varga László MSZP-s képviselő javasolta: a kormány biztosítsa a szükséges 300 millió forintot a renováláshoz, amelynek eredményeként a magyar labdarúgó-válogatott az őszi sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn már nagyobb befogadóképességű stadionban fogadhatná a svéd nemzeti együttest.

Hadházy Sándor fideszes honatya emlékeztetett arra, korántsem biztos, hogy a statikai vizsgálatok elvégzésére, a különféle hatósági engedélyek beszerzésére és a lelátó kijavítására elegendő a mérkőzésig hátralévő három és fél hónap.

A bizottság ezért egyelőre nem szavazott Varga képviselő határozati javaslatáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.