5,5 milliárdért vásárolnának síkképernyőket

Mintegy 5,5 milliárd dollár értékben terveznek síkképernyőket vásárolni kínai televíziókészülék-gyártók Tajvanon – tájékoztatott a kínai videóipar szakmai szövetsége (CVIA) csütörtökön.

MNO
2011. 05. 26. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelgő bevásárlókörúton a legnagyobb kínai gyártók képviselői vesznek részt, köztük a Hisense, a Haier, a Skyworth, a TCL, a Changhong és a Konka – közölte a szövetség alelnöke, Paj Vej-min (Bai Weimin). Paj a bejelentés alkalmával emlékeztetett arra, hogy 2009-ben, valamint 2010-ben már jártak beszerző úton a szigeten; előbb 4,5 milliárd dollár, utóbb összesen 5,3 milliárd dollár értékben kötöttek szerződést tajvani partnereikkel.

A szakember szerint annak ellenére, hogy hasonló gyártósorokat hoztak létre a szárazföldi Kínában is, a készülékeket összeszerelők – a nagy kereslet következtében – vélhetően még vagy öt évig rá fognak szorulni a tajvani termékekre. Kína egyébként a világ legnagyobb televízió-gyártója, itt is adják el a legtöbb készüléket.

Az igény a csúcstechnológiát képviselő televíziózás terjedésével egyre nő más tajvani gyártású alkatrészek, valamint a 3D képernyők iránt is – jegyezte meg a szövetségi vezető, s azt is elárulta, hogy az iparág szereplői egy a Tajvani-szoroson átívelő szervezet létrehozására készülnek. Az „intelligens tévéipar szövetségével” az együttműködés szorosabbra fűzését, a versenyképesség fokozását és a globális piaci részesedés növelését kívánják elérni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.