Trükkös HM-es ingatlanüzemeltetés

Évente több tíz millió forintos vagyoni hátrányt okozhatott a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) a szaktárca térképészeti cégének üzemeltetése az előző két választási ciklusban, a tárca ezért információink szerint hűtlen kezelés megalapozott gyanújával tesz feljelentést a Legfőbb Ügyészségen.

Magyar Nemzet
2011. 05. 03. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként a HM Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nél (HM Térképészeti Kft.) vetődött fel, hogy kenőpénzeket fogadtak el bizonyos minisztériumi főtisztek a vaskos állami megbízásokért. A cég mostani átvilágításakor kiderült az is, vélhetőleg jogtalanul, a közbeszerzési jogszabályokat megkerülve végezték a társaság Szilágyi Erzsébet fasorban álló ingatlanjának üzemeltetését is.

A HM Térképészeti Kft. ugyanis annak ellenére végeztette el ezt a szolgáltatást egy másik céggel, a tárca vagyonkezelő társaságával, a HM EI Zrt.-vel, hogy évente jelentős támogatásban részesült az alapítótól, vagyis a honvédelmi tárcától. A HM EI Zrt. ráadásul a munkával egy további magántársaságot bízott meg közbeszerzés nélkül, amivel az átvilágítók szerint törvénysértést követett el – részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.