A felzárkózók jelöltet állítanak az IMF élére

India jelenleg tárgyal a felzárkózó országok csoportjával, hogy állítsanak saját, közös jelöltet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezető posztjára. Indiai kormányforrások szerint a jelölt személyét még a héten bejelenthetik.

MNO
2011. 05. 25. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A valutaalapon belül egyre nagyobb befolyású BRICS-országok – Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika – élesen bírálják az európai tisztviselőket, amiért azt sugalmazzák, hogy az IMF következő vezérigazgatója automatikusan Európából kell érkezzen. A magát megnevezni nem kívánó indiai kormányforrás szerint a közös jelölt mexikói, brazil vagy dél-afrikai kell, hogy legyen.

A forrás szerint Indiának nincs saját jelöltje, miután a legesélyesebb, Montek Szingh Ahuluvalia életkora miatt nem jöhet számításba. India így Trevor Manuel korábbi dél-afrikai pénzügyminisztert támogatná, ő viszont nem élvezi számos felzárkózó ország bizalmát.

Hétfőn Mexikó saját jelöltet nevezett meg Agustin Carstens személyében, szerdán Christine Lagarde jelentkezett a poszt közös európai várományosaként.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.