A Jobbik üdvözli a vásárlást

A Jobbik üdvözli a Mol-részvénycsomagjának állami kézbe kerülését, és elfogadhatónak tartja ennek pénzügyi hátterét is – jelentette ki Hegedűs Tamás keddi sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 05. 24. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a korábban felvett IMF-hitelből finanszírozva az állam megvásárolja az orosz Szurgutnyeftyegaz 21,2 százaléknyi Mol-részvénycsomagját. A Jobbik szerint az ügylettel tulajdonképpen „kijavították a korábbi felelőtlen privatizációs gyakorlatot”, és az is bebizonyosodott, hogy „érdemes az oroszokkal tárgyalni”.

Hegedűs Tamás pozitívumként értékelte, hogy így a jövőben az állam érdemben befolyásolni tudja a Mol stratégiai döntéseit, valamint meg tudja védeni az ellenséges célú felvásárlásoktól is a céget, így összességében a Mol piaci értéke is nőni fog. Az IMF-hitel felhasználását a Jobbik „elfogadható megoldásnak” tartja, hiszen így „legalább tudjuk, hogy mire megy el a hitel” – fogalmazott Hegedűs Tamás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.