A lakásban termesztették a marihuánát

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság szombaton egy debreceni testvérpárt, mert lakásában marihuánaültetvényt alakított ki – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 28. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bírói intézkedés előzménye, hogy a férfiakat a növények ápolása közben érték tetten és fogták el a kommandósok. A lakásban 250 tő, beérett állapotban lévő marihuánát, valamint a termesztéshez szükséges vegyi anyagokat és technikai berendezéseket foglaltak le a nyomozók.

A rendőrség közlése szerint egy Debrecen-közeli tanyán húsz tő palántát is lefoglaltak. Mint kiderült: a testvérpár ezen a tanyán ültette el a magokat, majd a palántákat a debreceni lakásba vitték, ahol folytatták a növények nevelését. A tanya tulajdonosának lakásán tartott házkutatás során 48 cserépben 55 darab palántát, valamint kábítószer fogyasztásához használatos eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette, előzetes letartóztatásáról a hét végén dönt a Debreceni Városi Bíróság. A lefoglalt kábítószer piaci értéke 50-60 millió forint. Az elkövetők ellen a rendőrség visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.