A „parkolj és utazz” elvet követik

Nyolcvanmillió forinttal támogatja a tatabányai vasúti és autóbusz-csomópont megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – tájékoztatta a város polgármestere hétfőn az MTI-t.

MNO
2011. 05. 30. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmidt Csaba (Fidesz) elmondta: a dokumentum azt vizsgálja, miként lehetne biztosítani az újvárosi vasútállomás és buszpályaudvar jobb megközelíthetőségét. Az elemzés része a vasútállomáson történő akadálymentes közlekedés megteremtése és a vasúti vágányok feletti, a szomszédos lakótelepről átvezető gyalogos-felüljáró építése.

A „parkolj és utazz” elvnek megfelelően alakítanák át a pályaudvarok környékét, biztosítanák a kerékpárral történő megközelítést, és biztonságos tárolókat építenének a kétkerekűeknek. A tervek szerint a busz- és vasúti pályaudvart közös utastájékoztatási rendszerrel látnák el.

A projekthez tartozna a több évtizede épült Dózsa György úti vasúti felüljáró felújítási megoldásainak vizsgálata. A megvalósíthatósági tanulmányban ez nem szerepel, azonban a tervezett beruházásokkal összhangban az önkormányzat vizsgálja a pályaudvarral egybeépült Konzum Üzletház fejlesztését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.