A szőkék menete talán felvidítja a letteket

Több száz rózsaszínbe öltözött szőke nő vonult fel szombaton a lett főváros, Riga utcáin.

MNO
2011. 05. 29. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szőkék menetét idén harmadszor tartották meg: az első felvonulásra 2009-ben került sor a gazdasági válság nyomasztotta lettek felderítése céljából. „Több mint 500 regisztrált résztvevőnk van, közöttük 15 új-zélandi, hét finn, hét olasz és 32 litván szőke nő” – mondta el Marika Gederte, a Szőkék Lettországi Szövetségének elnöke.

A szőkék 2009-ben ötölték ki a felvonulást, amikor a 2,2 milliós lélekszámú volt szovjet tagköztársaság gazdasága 18 százalékos recessziót produkálva összeomlott. Az EU-tagállam Lettországot azóta is szigorú megszorító intézkedések sújtják, a gazdaság csak lassan lábal ki a válságból, így a letteknek kevés alkalmuk akad mosolyogni.

A szőkék menete nagy sikerének köszönhetően megszülettek a társrendezvények is: Marylin Monroe-hasonmásverseny, szőke hölgyek koncertje és a rózsaszínruhás felvonulás. A menet alatt összegyűjtött pénzt lett karitatív szervezetek kapják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.