„Aprópénzért” lőtte agyon a fiatal anyát a 15 éves + Képek

Pont került egy, a még sokat látott londoni rendőröket is sokkoló ügy végére. Egy 15 éves fiú 200 fontért lőtt agyon egy lefűrészelt csövű vadászpuskával egy 26 éves nőt. Az esetet a helyi térfigyelőrendszer is megörökítette. A nyomozás során kiderült, hogy a nő korábbi férje, akinek gyermeket szült, bérelt fel egy dílert a gyilkosságra, aki megbízta a fiatalt a hidegvérű rémtettel – írja a BBC.

Lóska Márton
2011. 05. 25. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidegvérrel, közvetlen közelről, anyja lakásának küszöbén lőtték agyon egy lefűrészelt csövű vadászpuskával a 26 éves török származású Gulistan Subasit, aki édesanyja karjai között vesztette életét. A 2010. március 22-én történt esetet a térfigyelő rendszer is megörökítette. A felvételeken egy csuklyás alak látszik, aki becsönget a lakásba, majd miután a későbbi áldozat ajtót nyit, „hezitálás nélkül lő”. A gyilkosság körülményei arra utaltak, hogy egy profival van dolga a rendőrségnek, a hatóságok ezért hamar vakvágányra futottak – vallotta be az ügyön dolgozó Chalmers nyomozó.

A rendőrség szerencséje az volt, hogy a „nem túl értelmes” Santre Sanchez Gayle, utcai nevén Riot (Zavargás) barátainak elbüszkélkedett a gyilkossággal. Egyik ismerőse, Ryan Hatunga számolt be a rendőrségnek az ügy olyan részleteiről, amelyekről csak a gyilkos tudhatott.


Santre Sanchez Gayle

Izaak Billy kábítószer-kereskedő, utcai nevén Iceman (Jégember), a Kensal Green Boys tagja életveszélyesen megfenyegette Hatungát, mert tudott „egy török nő” meggyilkolásáról. Mint később kiderült, Iceman 2000 fontot kapott azért, hogy megszervezze Gulistan Subasi kivégzését.


Iceman, azaz Izaak Billy

Több száz telefonbeszélgetés meghallgatása szükségeltetett, míg a nyomozók vissza tudták fejteni a szálakat. A nyomozást az is hátráltatta, hogy a felbujtó, Serdar Ozbek és a megbízó Izaak Billy közé több „láncszem” is beépült.

A bíróságon elhangzott, hogy Gayle, akit már 14 éves korában elítéltek rablási kísérlet miatt, és ismert fűkereskedő volt, részben áldozat az ügyben. A tinédzser az idősebb bandatagok nyomásának, a megfelelési vágy miatt követhette el a rémtettet.

Mint később kiderült, Riot családja nem ismeretlen a rendőrség előtt: féltestvérét, Lloywen Cartyt 2006-ban ítélték el 30 évre gyilkosságért. Carty féltestvére egy gyilkossággal végződő rablás miatt tölti tényleges életfogytiglani büntetését.

A most 16 éves Gayle-t életfogytiglanra ítélték május 24-én, s legkevesebb 20 év múlva szabadulhat. A 22 éves Billyt is életfogytiglanra ítélték, legkorábban 22 év múlva szabadulhat. A felbujtókat, a volt férjet, Serdar Ozbeket, Paul Nicalaout és Leigh Bryant nem találták bűnösnek a gyilkosság vádjában.

A vád szerint az áldozat, Gulistan Subasi bűne az volt, hogy meg akart házasodni Törökországban, a volt férj pedig attól félt, hogy „elveszik” tőle gyermekét.


Az áldozat, Gulistan Subasi

(BBC)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.