Áramtolvajokat fogtak el Szabolcsban

Kilenc áramtolvajt állított elő a rendőrség kedden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, közülük nyolcat őrizetbe vettek, míg a kilencediket kórházba szállították, mert rosszul lett az eljárás során – közölte a térségi főkapitányság sajtóügyeletese.

MNO
2011. 05. 24. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilenc tolvajt Demecserből, Nyírbogdányból és Székelyből állították elő egy ellenőrzési akcióban, mert az utcai légvezetékhez illegálisan csatlakoztatott kábelen keresztül látták el árammal a lakásukat – mondta el Fülöp Gergely szóvivő.

A százados hozzátette: az elsődleges adatok szerint az okozott kár egyik esetben sem éri el a húszezer forintot, így szabálysértési eljárást indítottak az érintettek ellen. Az áramtolvajok hatvan napig terjedő elzárással vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.